LES VAGUES SÓN VAGUES, PERÒ AMB DOS COLLONS NO AMB “SERVEIS MINIMS”

Fa temps que volia escriure sobre la NBA, més concretament dels New York Knickerbockers (Knicks) sobre els fitxatges de la franquícia per a la temporada 2012-2013 i que al costat dels actuals jugadors de la plantilla s’han convertit en els més veterans (32 anys i 240 dies de mitjana) de la millor lliga del món.
Però ho deixaré per a un altre moment a causa de la rialla que m’ha causat una vegada més i van ….. l’anunci de la vaga general per al pròxim 14 de novembre i ho explicaré fent una mica del que ara anomenem “memòria històrica” i que per a tots ens val ..
La primera que es va produir a Catalunya-a Barcelona concretament-després de la guerra civil, fou la famosa “vaga dels tramvies” per la pujada desmesurada del bitllet i amb greuge comparatiu amb els preus dels tramvies de Madrid (o sigui que tampoc a canviat molt la cosa) l’1 ​​de març de 1951 i que va ser seguida pel 97% de la població, tal és així que el diumenge que el Barça jugava contra el Santander la gent va acudir al camp de Les Corts sense utilitzar el servei públic tot i la pluja torrencial que queia, tant a l’anada com a la tornada.Aquí com és lògic no hagueren “serveis mínims”.
Fent un salt en el temps i arribant als anys 60 els miners d’Astúries van reivindicar els seus drets laborals amb una vaga, en els 70 els treballadors de SEAT a la Zona Franca de Barcelona pels mateixos motius, el ram tèxtil, la construcció, el metall, el transport, etc. etc, tant a Catalunya com a Espanya van fer el mateix “sense serveis mínims”.
A principi dels 70 jo treballava en un tint (ram de l’aigua) i en un mes de març vam fer una vaga que va durar 10 dies i amb els sous de llavors més les càrregues familiars del moment, la meva situació no era la més adequada per estar tant de temps sense cobrar (en aquell temps es cobrava per setmanes), però vam aguantar fins que les nostres reivindicacions van ser satisfetes i no va ser una vaga amb “serveis mínims”, la caldera d’alimentació la van tenir de mantenir en combustió els empresaris personalment. Aquí com és lògic no hagueren “serveis mínims”.
Les vagues es feien en els llocs de treball, així com a mínim no es cobrava, però estaves a l’empresa fent despesa ,era el que s’anomenava vaga indefinida

Ara les vagues actuals siguin generals o de sector són a la carta, és a dir s’avisen amb un temps prudent perquè tots-patronal i sindicats-puguin preparar l’habitual discurs demagògic i poc creïble i que el dia de vaga sigui gairebé festiu i si és en temporada de calor les platges s’omplen. Fins i tot en alguns arriben a pactar amb l’empresari canviar aquest dia de vaga per un altre festiu o ha canvi d’hores de treball (tots coneixem casos).

Algú una vegada em va comentar: Quan els treballadors del transport públic decideixen anar a la vaga, en lloc de negociar “serveis mínims” el que han de fer és seguir amb el seu treball habitual però obrir les portes a l’usuari sense pagar pel bitllet corresponent, amb això aconsegueixen dues coses, castigar l’empresa de la qual estan descontents i el més important FAN UNA VAGA POPULAR, amb la qual cosa no perjudiquen al ciutadà.

Atès que la vaga general no és per prendre-s’ho a broma, ja que és el resultat de moltes insatisfaccions, ha de ser total, en el sentit que no han d’haver “serveis mínims”, en tot cas han de ser operatius els serveis d’hospitals, bombers i policia, aquests per controlar no per reprimir.
Als piquets informatius i als sindicats els aconsellaria que convencessin als treballadors de les autopistes perquè aixequessin les barreres, que anessin a les terminals dels aeroports i boicotegessin tota activitat, que es donessin una volta pels jutjats per parlar amb jutges i fiscals (formen part d’una administració que ha patit retallades) i es deixessin de manifestacions al final del dia que l’únic que aconsegueixen és sortir a les diferents TV per la seva pròpia glòria.
Les vagues són vagues, però amb dos collons

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: